Videnskab og øl: En aften med Carlsberg Laboratorium

dato

Kom til en spændende aften i Herlev Teaterbio, hvor Carlsberg Laboratoriums forskere deler deres banebrydende forskning inden for ølproduktion, gær og klimatolerante planter. Oplev foredraget tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00, og smag på fem udvalgte øltyper undervejs.

Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres mangeårige bidrag til videnskaben gennem deres forskningslaboratorium. Denne aften kan du dykke ned i den fascinerende verden af brygning og forskning, når lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund deler deres viden.

Fra gær til klimatolerante planter

Foredraget tager dig med på en rejse gennem Carlsberg Laboratoriums historie og deres mange videnskabelige opdagelser, herunder rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. Du vil også høre om den nyeste forskning i klimatolerante fødevarer og hvordan fortidens planter tilpassede sig skiftende klimaer baseret på fund af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland.

Smagsprøver og ølproduktion

Under foredraget vil du få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Hver øl vil blive gennemgået i foredraget, så du kan lære om de forskellige malttyper og de nye gærtyper, der kan bruges til alkoholfri ølproduktion.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Herlev Teaterbio, Herlev Bygade 30, 2730 Herlev
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For mere information og pladsreservation, besøg dette link.
Foredraget er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. Følg foredragenes nyhedsbrev her for bonusmateriale og opdateringer.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut