BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Juliane Marie Centret PhD i sundhedsantropologi: screening af nyfødte for genetiske tilstande - etiske og sociale implikationer Ved Afdeling for Børn og Unge og børnekræftlaboratoriet (Bonkolab), Rigshospitalet, opslås en 3-årig PhD-stilling til besættelse 1/10-2023.
Vi søger en fagligt stærk sundhedsantropolog med viden om, og interesse for genetisk forskning og arvelig sygdom. Du skal være empatisk og have en naturlig lethed i at tale med mennesker i alle aldre og særligt mennesker der lever med alvorlig sygdom enten selv eller i den nærmeste familie.
Baggrund
At modtage viden om genetisk prædisponering for alvorlig sygdom hos sit barn rejser en række etiske og sociale dilemmaer for familier. Bør man træffe en beslutning om at modtage viden om genetisk prædisponering på vegne af et barn? Hvornår skal man fortælle barnet om deres genetisk prædisponering? Vil viden om prædisponering være med til at sygeliggøre et ellers raskt barn? Hvordan kan man bedst håndtere denne viden? Hvad er formålet med at denne viden opsøges og præsenteres for familier? Hvilke konsekvenser har viden om genetisk prædisponering, for barnet og for barnets familie?
Rigshospitalet, Statens Serum Institut, Kræftens Bekæmpelse og Københavns Universitet arbejder lige nu på et stort nationalt projekt om arvelige sygdomme med særligt fokus på dispositioner til børnekræft. Projektet med navnet PREDiSPOSED skal over de kommende 5 år bane vejen for, at langt flere alvorlige, arvelige sygdomme, herunder også dispositioner til hjertesygdom, immundefekter og stofskiftesygdomme, kan identificeres allerede ved fødslen, ved brug af en nyudviklet genetisk analysemetode kaldet Double Batched Sequencing (DoBSeq), som en del at det nationale neonatale screeningsprogram. I dag tilbydes alle forældre, at deres nyfødte barn screenes for 19 forskellige alvorlige medfødte sygdomme med gode behandlingsmuligheder. PREDiSPOSED vil undersøge hvilke andre genetiske tilstande der kan og bør føjes til listen.
Som PREDiSPOSED PhD kandidat vil du være med til at undersøge de etiske og sociale dilemmaer som er forbundet med screening af nyfødte for genetiske tilstande. Projektet omfatter deltagelse i PREDiSPOSED møder, interviews med forældre som har oplevet at få diagnosticeret sygdom ved nuværende neonatale screening, forældre til børn der har fået genetiske diagnosticeret sygdom pga. symptomer og forældre til børn med prædisponering til sygdom samt unge som lever med genetiske tilstande. PhD kandidaten vil ligeledes være med til at organisere PREDiSPOSED’s forældre- og ungepaneler.
Vi tilbyder dig
Du har din daglige gang på Antropologisk institut men bliver en del af Nordens største enhed for børnekræftforskning med mere end 130 ansatte. Vi forventer at du deltager i fællesskabet af ph.d.-studerende, som alle forsker i kræft hos børn og unge, samt i vores faglige fredagsmøder. På Bonkolab brænder vi for vores projekter og prioriterer samtidig et trygt og inspirerende forskningsmiljø, hvor alle forsøger at supplere og støtte hinanden på bedste vis. Du vil modtage vejledning og faglig støttet af din vejledergruppe og du får mulighed for at opbygge et tæt, tværfagligt samarbejde med dine øvrige kollegaer både på Antropologisk institut og Bonkolab.
Vores forventninger til dig
Vi har brug for en velformuleret og initiativrig medarbejder der har overblik og arbejder struktureret og selvstændigt.
- Velformuleret i henvendelse til brugerpaneler bestående af patienter og pårørende
- Velstruktureret i din planlægning af interviews og møder samt opsamling af data
- Venlig, imødekommende og lyttende overfor vores brugerpaneler, der er et meget vigtigt element af PREDiSPOSED
- God til at formidle observationer og resultater både internt og eksternt
- Kandidatgrad i Antropologi
- Stærke kommunikations- og interpersonelle færdigheder både i samarbejde med andre faggrupper og befolkningen
- Interesse for og viden om genetisk betinget sygdom
- Kendskab til det neonatale screeningsprogram og interesse for børnesygdom
- Stærkt skriftligt og mundtligt niveau på både dansk og engelsk
- Du arbejder godt både individuelt og i fællesskab
Ansættelsen er på Juliane Marie Centeret på Rigshospitalet med indskrivning ved PhD skolen på Institut for Antropologi, Københavns Universitet.
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst.
Ansøgningsprocedure:
Skriftlig ansøgning med CV modtages senest 28/8 kl. 24.00
Søg stillingen via nedenstående link:
Ansættelsessamtaler påtænkes afsluttet senest 15/9.
Ved behov for yderligere information rettes henvendelse til projektkoordinator Lene Rottensten, lene.sophie.moeller.rottensten@ragionh.dk, tlf. 28608687
Stillinger i Juliane Marie Centeret er omfattet af bekendtgørelse om indhentelse af børneattest. Det er derfor en forudsætning for ansættelse, at du har blank børneattest. Centeret indhenter børneattesten hos Rigspolitiet, efter samtykke fra ansøger.
Rigshospitalet er en røgfri arbejdsplads.
Rigshospitalet er en del af Region Hovedstaden.
Uddybende spørgsmål kan rettes til Professor Ayo Wahlberg, ayo.wahlberg@anthro.ku.dk, tlf. 60753078.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Herlev Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Rigshospitalet, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 28-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=342&ProjectId=250733&DepartmentId=17183&MediaId=4710&SkipAdvertisement=true
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5879690