Netdøgnrapport gældende 30. marts - 01. april 2020

dato

Herlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Herlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri fra byggeplads i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en byggeplads på Telegraf i Ballerup sket mellem lørdag den 28. marts kl. 18.00 og mandag den 30. marts kl. 06.00. En container var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Indbrud i villa i Taastrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mandag den 30. marts mellem kl. 01.30 og kl. 07.00 på Birkehegnet i Taastrup. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra to personbiler i Kongens Lyngby

Københavns Vestegns Politi modtog to anmeldelser om tyveri fra personbiler sket mandag den 30. marts på Nybrovej i Kongens Lyngby. Det ene tyveri var sket mellem kl. 17.15 og kl. 18.30. En rude på en sort Opel Corsa var knust, og taske samt en pung var stjålet. Det andet tyveri var sket mellem kl. 15.00 og kl. 17.35. En rude var knust på en sort Mitsubishi, og en taske med personlige effekter og kreditkort var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

Tyveri fra varebil i Bagsværd

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Citroën Berlingo van sket mandag den 30. marts mellem kl. 16.00 og kl. 17.15 på Slotsparken i Bagsværd. Et vindue var opbrudt, og en taske med personlige effekter og kreditkort var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

Brand i knallert i Brøndby Strand

En politipatrulje kørte mandag den 30. marts kl. 23.17 til en anmeldelse om en brand i en knallert på Brøndbyvester Boulevard i Brøndby Strand. Brandvæsenet fik branden under kontrol og slukket hurtigt for den, og ingen kom til skade under hændelsen. 
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

29-årig kvinde udsat for tyveri i Brøndby Strand

Søndag den 29. marts kl. 19.30 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et tyveri på Strandesplanaden i Brøndby Strand. En 29-årig kvinde kom gående ad en sti omkring Kisumparken og Ulsøparken, hvor to mænd på en knallert kørte forbi og rev kvindens taske af hendes skulder. Kvinden kom ikke til skade under hændelsen. Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri

Gem pung og nøgler i en lukket lomme (ikke i baglommen og ikke i rygsæklomme)
Brug evt. en pengekat eller et pengebælte under overtøjet
Gå med tasken på armen i stedet for i hånden – og sæt den ikke fra dig
Tag et net eller en plasticpose med på indkøb i stedet for tasken
Undgå store pengebeløb i din taske. Brug hævekort
Tag kun de hævekort med, som du skal bruge
Hold hånden for, når du indtaster din kode til dankort. Tyvene prøver at lure din kode af for at stjæle din pung bagefter

 

22-årig kvinde sigtet for kørsel uden førerret i Glostrup

En politipatrulje standsede mandag den 30. marts kl. 00.25 en 22-årig kvindelig bilist på Hovedvejen i Glostrup. Kvinden havde ikke kørekort, hvorfor hun blev sigtet for kørsel uden førerret. Hun nægtede i øjeblikket. 

 

20-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Herlev

Mandag den 30. marts kl. 02.15 standsede en politipatrulje en 20-årig mandlig bilist på Tvedvangen i Herlev. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

30-årig mand sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven i Hvidovre

Mandag den 30. marts kl. 00.40 bragte en politipatrulje en 30-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Hvidovregade i Hvidovre. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes skønnet narko- og alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel og spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte begge sigtelser i øjeblikket. 

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

To mænd sigtet for tyveri i Rødovre

Tirsdag den 31. marts kl. 00.56 modtog en politipatrulje en anmeldelse om et igangværende indbrud i en dagligvarebutik på Roskildevej i Rødovre. Ved ankomst standsede patruljen to mænd på 53 og 40 år på stedet. De blev begge sigtet for tyveri, idet de havde stjålet havegenstande fra butikken. De erkendte begge tyveriet. Mændene blev ligeledes sigtet for endnu et tyveri, idet de havde to cykler, som ikke tilhørte dem. De erkendte delvist. Den 40-årige blev desuden sigtet for at være i besiddelse af narko, som han erkendte i øjeblikket.  

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi